26th January 2018

Sisterhood Sessions : 'Womanhood in the 21st century'

Ook toegankelijk voor mannen!

Powered by Zoë Van Horenzeggen

 

Tenclub Cafe is een intieme avond waar iedere editie een ander bijzonder, komisch, actueel of bizar thema wordt uitgediept. Stel je een avantgardistische setting voor; filosoferen aan salontafels bij het haardvuur. Deze editie kijken we vanuit de ogen van de vrouw naar de tijdsgeest en bevragen we: ‘Hoe is het om vrouw te zijn in de 21ste eeuw?’

 

Voor de meeste overgrootmoeders en grootmoeders was duidelijk wat van hen verwacht werd; zij moesten vooral een goede echtgenote en moeder zijn. Onze grootmoeders en moeders vochten tegen deze beperkte rol en wilden meer vrijheid. Economische zelfstandigheid, baas in eigen buik, toegang tot onderwijs en de arbeidsmarkt. De generaties voor ons plaveiden de weg; wij zijn de generatie die het nu allemaal anders kan doen, die kan herdefiniëren wat het betekent om ‘vrouw’ te zijn. Maar voelen we ons ook werkelijk vrij?

 

Kun je ervoor kiezen carrièrevrouw te worden, zonder je een slechte moeder te voelen? Kun je de maatschappelijke ladder beklimmen en je vrouwelijkheid behouden, of moet je je aanpassen aan een mannenwereld? Wat verwacht de samenleving van ons, simpelweg omdat we vrouw zijn? Wat verwachten we van onszelf? En hoe zorgen we ervoor dat we allen in vrijheid kunnen zijn wie we echt zijn?

 

The sisterhood sessions is een trilogie over female empowerment. De avond heeft een interactief karakter, zoals een jamsessie. Er zal naast lezingen en debatten ook ruimte zijn voor het delen van persoonlijke ervaringen. En uiteraard is het Tenclub eigen om het thema in speelsheid en theatraliteit te benaderen. Vlei jezelf op een van de banken bij het haardvuur en join the sisterhood!

 

PROGRAMMA
✦ Dichteres Juel McNeilly ✦
✦ inleiding door Margje Van Weerden ✦
✦ Historica Els Kloek over de geschiedenis van het feminisme ✦
✦ Annemarie Renes-van Asselen (van Women Development Boutique) over vrouw-zijn anno nu ✦

 

TICKETS:
€ 12,50 vroege ticket [SOLD OUT]
€ 15,00 Reguliere ticket

 

Volgende edities van de Sisterhood Sessions trilogie:
9 februari over ‘‘Female Pleasure’.
2 maart over ‘Sisterhood’.

 

Sisterhood Sessions on behalf of TENCLUB

"Hoe is het om vrouw te zijn in de 21ste eeuw?"

– Margje Van Weerden

✦ Dichteres Juel McNeilly ✦
✦ inleiding door Margje Van Weerden ✦
✦ Historica Els Kloek over de geschiedenis van het feminisme ✦
✦ Annemarie Renes-van Asselen (van Women Development Boutique) over vrouw-zijn anno nu ✦

Date:
26th January 2018
With:
Location:

Theatrum Vitae: Mayer Manor
nes 116–118, 1012 KE amsterdam

Time:

19:30-00:00

Doors Open:
19:00
Entrance:
Read more